فرضیات اساسی در الکتریسیته ساکن

شهریور ۲۴, ۱۳۹۴ ۹:۵۱ بعد از ظهر
ویدئو های بیشتر
2,212
بازدیدها

مقدمه ای بر الکتریسیته ساکن

در طبیعت تنها چهار نیروی بنیادی شناخته شده است: ۱- نیروی هسته ای قوی، ۲- نیروی هسته ای ضعیف، ۳- نیروی الکتریکی، ۴- نیروی گرانش. آثار دو نیروی اول تنها در هسته اتمها مشاهده می شود زیرا برد کوتاهی دارند. نیروی گرانش نیز تنها برای اجرام بسیار بزرگ مانند ستارگان و سیارات قابل توجه است (نیروی گرانش تقریبا صد میلیارد میلیارد میلیارد میلیارد برابر ضعیف تر از نیروی الکتریکی است [۱]). بنابراین تمام نیروهایی که ما در اطراف خودمان حس می کنیم منشا الکتریکی دارند.

بحث الکترواستاتیک را با استفاده از تعریف میدان الکتریکی و بیان فرضیات اساسی الکتریسیته ساکن آغاز می کنیم. در واقع این فرضیات کرل و دیورژانس میدان الکتریکی را معلوم می کنند و در ادامه با شرط مرزی صفر بودن میدان در بی نهایت، میدان الکتریکی حاصل از توزیع بار دلخواه را بدست خواهیم آورد. الکتریسیته ساکن در فضای آزاد به طور کامل با این دو معادله بیان می شوند.

فرم انتگرالی فرضیات اساسی الکتریسیته ساکن نیز بیان می شوند، که یکی ار آنها قانون گوس نام دارد. در فیلم های بعدی به قانون گوس و اهمیت آن در حل مسائل متقارن بیشتر پرداخته خواهد شد. همچنین علت استقلال الکتریسیته ساکن از مسیر نیز به اختصار مورد اشاره قرار خواهد گرفت.

[۱] صفحهنیروهای بنیادی در ویکی پدیا

دانلود جزوه

دانلود ویدئو

(۲۲۱۲)

امین خواصی
درباره نویسنده
- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف

7 دیدگاه

Avatar